Podneli smo krivičnu prijavu protiv gospodina A. Šapića  (za bahato trošenje sredstava iz opštinskog budzeta). Videćete prijavu ako kliknete ..............OVDE                              

A da ne govorimo o tome koliko je budzetskih para potrošio na kampanju na pr. slanjem desetina punih autobusa u Segedin, Temišvar, obilaske dvoraca Vojvodine pred same izbore potpuno besplatno, i "uturivanje" bogatog reklamnog materijala na svako sedište, štampanje, pomenutog u krivičnoj prijavi, "fantomskog" NBGD lista u 90.000 primeraka i ubacivanje u sandučiće, silna pisma na kućne adrese, a ko je to finansirao i od čijih para???. Besplatni koncerti (Rade Šerbedzija, Garavi Sokak, Legende...) a na svakom od 5.000 sedišta, u hali sportova N. Bgd, promotivni-reklamni materijal A. Šapića (od čijih je to para).    Mi kada organizujemo svečanu akademiju u slai SKC-a, samo za iznajmljivanje sale u trajanju od 2 sata, platimo 300 evra (od naših para), a može se zamisliti koliko košta hala sportova, pod uslovom da su izvođači besplatni..., a pogotovo, koliko košta predizborni materijal A Šapića za svako sedište u hali....pa tako više puta, tj. za svaki koncert...

Njegov uspeh na izborima mi bi pozdravili, da nije zloupotrebio ogromna budzetska sredstva za svoju ličnu promociju.

A, svi smo svedoci, prilikom odlaska u opštinu, kada vidimo silne panoe u i ispred opštine. Bukvalno, na svakom panou je on i samo on, kao da nema saradnika...Isto tako u opštini na videu vrti se samo Šapić.

Krivičnu prijavu protiv A. Šapića, potpisali su: predsednik udruženja, predsedavajući skupštine udruženja i članovi upravnog odbora 

 

У понедељак 27.02.2017. делегација нашег удружења, коју су чинили Волга Илић, Фрањо Фабијанец и Божидар Јојић, била је у посети општини Сурчин, где их је врло срдачно дочекао председник општине, господин Стеван Шуша, са сарадницима. Љубазни домаћин се побринуо да сусрет овековече професионални фотограф као и екипа ТВ МАГ. У име удружења, поклоњена је општини Сурчин монографијаБежанија у слици и речи, коју је њен председник са посебном пажњом прегледао и изразио одушевљење истом. Наша председница Волга Илић је у кратким цртама изнела историјат, програмске циљеве и начин рада удружења, а Божа Јојић је о истој теми дао изјаву за ТВ Маг. која је већ емитована у петак, 03.03.2017.  Фрањо Фабијанец је представио своје две књиге о жртвама осободилачких ратова у Бежанији, и наравно, поклонио по један примерак општини Сурчин.Такође је договорио сарадњу са председником, који ће му омогућити увид у матичне књиге, све у циљу пописа жртава Сурчина и околних села у ослободилачким ратовима у 20.веку.

Састанак који је требало да траје пола сата, продужио се на чак сат и по, што говори о садржајности и срдачности разговора. Наравно, договерна је и будућа сарадња удружења и општине на свим пољима од заједничког интереса.

Морамо да напоменемо, за разлику од пријема (пре годину ипо дана) коднашегпреседника општине г. Шапића, овај сусрет је био пун погодак.     

Још једном искрена захвалност љубазном домаћину г. Стевану Шуши.

 

У уторак, 10.06.2019. и среду,  11.06.2019. и четвртак, 12.06.2019. ученици IV 3, IV 2 и IV 1 разреда ОШ "Милан Ракић" одржали су приредбу у храму културе "Бежанија". "Четвртаци" на јесен полазе у пети разред и више неће са њима бити учитељица, већ они добијају наставнике из свих предмета.

cetvrtaki                                                                         Ученици IV 3 разреда

mar ucit                                                                  Приредба ученика IV 2 разреда

cetvrto 1                                                                      Ученици IV 1 разреда

Ове симпатичне приредбе, које су са својим ученицима приредиле њихове учитељицe, са одушевљењем су пропратили родитељи.

 

Захваљујући Стеви Марушићу, члану градске владе и нашем Бежанинцу Срђану Минићу, члану Надзорног одбора АБ "Никола Тесла", у суботу,23.12.2017. почела је реконструкција електричне инсталације у згради старе школе у Бежанији, коју изводи предузеће "Електроизградња".

Elektr Dragisa

Ова зграда, ускоро постаје СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (иначе то је најстарија зграда на Новом БеоградУ), а од скоро је названа храм културе "Бежанија". У њој наше удружење организује многе манифестације (песничке вечери, промоције књига, концерте...). Планирамо да укључимо и ученике основних школа, као и да прораде уметничке радионице.  Аеродром "Никола Тесла" нам је доделио средства за обезбеђење услова за одржавање ових културних догађања, а и многи Бежанинци су узели учешће у уређењу просторија.

 

У недељу, 25.11.2018. наше удружење је ималo част да присуствује овом конгресу у београдском хотелу "Radisson Blue-Old Mill ". Удружења "Да живимо здравије" и "Да живимо заједно" су се представила кратким презентацијама и дискусијама на теме: Физичка активност у XXI веку и Модели укључивања у друштво одраслих особа ометених у развоју. Представници нашег удружења на овој изванредној манифестацији су били Волга Илић и Зоран Матијашевић.

Publ koza

Удружење "Да живимо здравије" организује и подржава акције које промовишу и позитивно утичу на квалитет живота деце и одраслих.

Удружење "Да живимо заједно" се бави подршком и оснаживањем особа са интелектуалним сметњама у развоју, кроз бројне активности усмерене на њихово осамостаљивање и очувањестечених знања и вештина.

Подсећамо да су штићеници овог удружења недавно извели оперу "Часовничар" у нашем храму културе.

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0395898
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
49
428
2610
3078
2636
14007
395898

Forecast Today
120

12.81%
17.61%
8.86%
15.18%
0.30%
45.25%

Vaša IP adresa: 3.95.131.208
© 2019 Сајт уређују З.Матијашевић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.