Бежанинци су прославили своју сеоску славу ДУХОВИ. Том приликом, првог дана славе-04.06.2017. у бежанијском храму служена је Света Литургија, после које је кренула Свечана Литија.

Дуле

За време Свете Литургије у препуном бежанијском храму - Домаћини Ковачевићи и парох Глумац

По завршетку Свечане Литије, на стадиону ФК "Бежанија",  одржан је пригодан програм и финале омладинског фудбалског турнира "Меморијал Бошка Шљивара-Тенте". Пехар су освојили омладинци Бежаније, победивши екипу ИМТ са 3:2.

кокан

    Награђени фудбалери са легендама клуба (Коканом, Цвеком, Кајганом и Заретом)

Сутрадан, у прекрасном амбијенту на Јоциној Ади (плац Ћаленских), домаћини славе су приредили ручак (под шаторима) за око 150 званица.

а андр

Да погледате део атмосфере кликнте                     ОВДЕ.

 


У недељу, 19.06.2016. Бежанинци прославили своју славу. Домаћини славе биле су сестре Дозет, Гордана, Весна и Бојка.

duh 6

После Свете Литургије и Свечане Литије, на стадиону Ф.К."Бежанија" одржан је културно-уметнички програм уз присуство бројне публике, којој ни "паклено" време није сметало да ужива у песми и игри.

Сутрадан, у понедељак, 20.06.2016.  у прекрасном амбијенту у дворишту куће Дозетових, приређен је ручак за бројне госте.

КАКО ЈЕ ТО СВЕ ИЗГЛЕДАЛО ВИДЕЋЕТЕ АКО КЛИКНЕТЕ........... ОВДЕ

 

 

У понедељак, 26.12.2016. у ресторану "Пословни клуб - Кошутњак" дружили су се они који су били на излетима ове године.

Topcider

Као што смо вас обавестили, од пролећа 2016. наше удружење је почело са организовањем излета по нашој лепој Србији. Обишли смо дворце Војводине, Сјеницу, Нову Варош, Кањон Увца, Врњачку бању, Гоч, Пупинов Идвор, Ковачицу, Мокрин М. Антића, Кикинду...

Сви, који буду желели да иду на наше излете, на крају године ће имати прилику (ако то желе) да присуствују и на завршном балу у Кошутњаку. Ове године планирамо да обиђемо Шабац, Ваљево, Делиблатску пешчару, Стопића пећину на Златибору, Сурдулицу и Власинско језеро...

Да погледате албум са овог дружења кликните ...... ОВДЕ

 

У понедељак, 25.12.2017. у ресторану "Пословни клуб - Кошутњак" дружили су се они чланови нашег удружења који су били на излетима у 2017-oj години.

Naslov 2017

Као што смо вас обавестили, од пролећа 2016. наше удружење је почело са организовањем излета по нашој лепој Србији. У 2017-ој смо били у Ваљеву и Шапцу, на Златибору, Сирогојну и Ужицу и на Власинском језеру и Сурдулици. У 2018-ој години планирамо да обиђемо Апатин и Бач, Ртањ, да крстаримо Ђердапом, да идемо на неку од берби грожђа и да обиђемо Свилајнац и околину.

Ако желите да погледате албум са овог дружења кликните...... ОВДЕ

 

 

У суботу, 13.01.2018. организовали смо Дочек Српске Нове Године у нашем храму културе "Бежанија". Опет смо (Волга, Бане, Зоки, Фрања, Кокан, Цвек, Ранко, Соња, Душанка, Моца, Нада, Олгица...) чистили, прали, изводили столарске радове, улепшавали овај простор да би обезбедили услове за овај дочек.

Docek 13

У необичном амбијенту, са драгим људима (око 60 присутних), одличном храном, специјалитетима бежанијских домаћица (пецива, колачи, штрудле...) уз песму (Кајгана,  Зоран и Стева) и игранку, шаљиву томболу, избор МИС вечери... могло је да буде само весело и незаборавно. Сигурно је да ће се ово памтити и да ћемо идуће године, за Дочек..., бити опет заједно.

Некада је Бежанија имала свој Дом културе и ту су се одржавале разне манифестације (песничке вечери, позоришне представе...), а најпопуларније су биле игранке на којима је увек на бини био наш легендарни Милан Кајалић Кајгана (било као певач, гитариста или бубњар). И ево, 50 година касније, опет смо били заједно са Кајганом и некадашњу атмосферу из старог Дома културе пренели у овај наш (нови) храм културе. Идеја је да се на сличан начин организује окупљање  и дружење бар једном месечно, уз, наравно организовање нових и нових културних манифестација. У плану су: Песничко вече Владе Канића, Ретроспективна изложба Милована Видака, организовање позоришних представа, концерти, учешћа ученика основних школа ...  

Kajg i Mira

 Ако желите да погледате албум са ове незаборавне вечери..... кликните   ОВДЕ

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0395949
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
100
428
2661
3078
2687
14007
395949

Forecast Today
648

12.80%
17.61%
8.86%
15.17%
0.30%
45.26%

Vaša IP adresa: 3.95.131.208
© 2019 Сајт уређују З.Матијашевић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.