Два дана после посете министра Зорана Ђорђевића (са својим тимом) позвани смо на састанак у градску скупштину. Примио нас је шеф кабинета градоначелника Београда, Лука Томић, и тиме испунио обећање дато Бежанинцима (који су били на скупу) у старој школи. Састанку су присуствовали градска секретарка за културу, Ивона Јевтић и градска секретарка за имовинско-правне послове, Славица Савичић, као и наш Бежанинац, Срђан Минић, председник месног одбора СНС, који је уговорио овај састанак. Испред нашег удружења присутни су били Волга Илић, Зоран Матијашевић, Драган Гогић и наш архитекта Светлан Лекић.

Gr skupstina

                                За време састанка: С.Лекић, З.Матијашевић, В.Илић, Л.Томић и С.Минић.

Градска секретарка за имовинско-правне односе, С.Савичић, је добила потребне податке о нашем удружењу и преузела је на себе да пронађе механизме како да се стара школа у Бежанији додели нашем удружењу. Градска секретарка за културу, И.Јевтић, обавестила нас је да је изашао конкурс, који расписује Градски секретаријат за културу и ми смо обећали да ћемо на време поднети нашу пријаву.

iva

                                                                               С.Савичић и И. Јевтић

Овом приликом још једном захваљујемо Луки Томићу, који је са С. Минићем овако брзо одреаговао (организујући овај састанак) на задовољство нас из удружења и свих Бежанинаца.          За разлику од наше матичне општине Нови Београд, која није имала ни елементарног слуха за решавање наших проблема (а који су баш у ингеренцији општинске власти), градска власт је препознала наша настојања да се побољша квалитет живота у Бежанији. Покренуће се са мртве тачке процес гасификације, а посебно нас радује што ће и званично заживети наш храм културе "Бежанија" (у згради старе школе), уз решавање и осталих проблема...

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1535136
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
612
1099
6937
7112
33496
27953
1535136

Forecast Today
840

4.33%
17.90%
5.23%
4.48%
0.21%
67.84%

Vaša IP adresa: 13.59.218.147
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.