У суботу, 13.10.2018. у прекрасном амбијенту на Јоциној ади (плац нашег члана Банета Ковачевића-Ћаленског), под шаторима и у дивном дану, одржана је ШЕСТА ПАСУЉИЈАДА. У оранији је скувано 70 литара пасуља, а било је присутно око 100 гостију.

pasuljijada

Приређена је и томбола (у хуманитарне сврхе) и приход је отишао у праве руке. Било је и колача (бежанијских домаћица), као и пића (колико ко може да попије). А, после свега, уз песму и гитару нашег Милета Кајгане играло се и певало до касно у ноћ.

Да погледате албум слика кликните ........ОВДЕ

 

У недељу, 27.05. 2018. и понедељак, 28.05.2018. Бежанинци су прославили сеоску славу ДУХОВИ. Овогодишњи домаћин славе је Милан Матковић са супругом Марином. Славље је почело Светом Литургијом у храму Св. Ђорђа, настављено Свечаном Литијом, а по подне на стадиону ФК "Бежанија" одиграна је утакмица између ОШ "Милан Ракић" и "Јован Ст. Поповић" у оквиру Меморијала Бошка Шљивара Тенте.

duh 18                     Света Лутургија                                Свечана Литија                               Химна ФК "Бежанија"

После одигране утакмице, у којој су победили фудбалери ОШ "Јован Ст. Поповић", уследио је културно уметнички програм у коме су учествовали хор ОШ "Милан Ракић" и КУД "Нови Београд"

kud 18

После приредбе, у просторијама ФК "Бежанија" покровитељ Меморијала Бошка Шљивара Тенте и домаћин клупске славе, Жељко Лекић, са свештеником Андријом Вукчевићем, члановима Управе клуба и легендама ФК, ломио је колач...

slavaFK 18                                                                         У просторијама клуба - у трофејној сали

На други дан славе, домаћини (Матковићи)су приредили Свечсни Ручак за 140 гостију.

Да погледате велики албум са ове прославе   кликните ....ОВДЕ

 

Уочи међународног Дана жена, у среду, 07.03.2018. организовали смо вече у част дама (Бежанинки и наших гошћи) - дружење са пригодним програмом.

Baner 07 03

Да погледате албум са ове дивне вечери кликните ....ОВДЕ

 

У суботу, 13.01.2018. организовали смо Дочек Српске Нове Године у нашем храму културе "Бежанија". Опет смо (Волга, Бане, Зоки, Фрања, Кокан, Цвек, Ранко, Соња, Душанка, Моца, Нада, Олгица...) чистили, прали, изводили столарске радове, улепшавали овај простор да би обезбедили услове за овај дочек.

Docek 13

У необичном амбијенту, са драгим људима (око 60 присутних), одличном храном, специјалитетима бежанијских домаћица (пецива, колачи, штрудле...) уз песму (Кајгана,  Зоран и Стева) и игранку, шаљиву томболу, избор МИС вечери... могло је да буде само весело и незаборавно. Сигурно је да ће се ово памтити и да ћемо идуће године, за Дочек..., бити опет заједно.

Некада је Бежанија имала свој Дом културе и ту су се одржавале разне манифестације (песничке вечери, позоришне представе...), а најпопуларније су биле игранке на којима је увек на бини био наш легендарни Милан Кајалић Кајгана (било као певач, гитариста или бубњар). И ево, 50 година касније, опет смо били заједно са Кајганом и некадашњу атмосферу из старог Дома културе пренели у овај наш (нови) храм културе. Идеја је да се на сличан начин организује окупљање  и дружење бар једном месечно, уз, наравно организовање нових и нових културних манифестација. У плану су: Песничко вече Владе Канића, Ретроспективна изложба Милована Видака, организовање позоришних представа, концерти, учешћа ученика основних школа ...  

Kajg i Mira

 Ако желите да погледате албум са ове незаборавне вечери..... кликните   ОВДЕ

 

У понедељак, 25.12.2017. у ресторану "Пословни клуб - Кошутњак" дружили су се они чланови нашег удружења који су били на излетима у 2017-oj години.

Naslov 2017

Као што смо вас обавестили, од пролећа 2016. наше удружење је почело са организовањем излета по нашој лепој Србији. У 2017-ој смо били у Ваљеву и Шапцу, на Златибору, Сирогојну и Ужицу и на Власинском језеру и Сурдулици. У 2018-ој години планирамо да обиђемо Апатин и Бач, Ртањ, да крстаримо Ђердапом, да идемо на неку од берби грожђа и да обиђемо Свилајнац и околину.

Ако желите да погледате албум са овог дружења кликните...... ОВДЕ

 

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1522897
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
597
778
1810
11951
21257
27953
1522897

Forecast Today
552

4.36%
17.80%
5.23%
4.52%
0.21%
67.88%

Vaša IP adresa: 52.14.0.24
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.