У недељу, 26.08.2018. били смо на једнодневном излету. Удобним аутобусом стигли смо до Текије и ту се укрцали на брод "Ђердап". Крстарење највећом клисуром Европе трајало је пет сати и том приликом смо обишли таблу Трајанову (Tabula Trajana) и статуу краља Децебала, последњег владара Дакије (висока 40 метара) и били у оба "казана". Код хидроцентрале "Ђедап 2" помоћу две преводнице (висинска разлика 34 метра) наставили смо пловидбу ка Кладову. На броду смо за ручак имали "шведски сто" и дивну музику (Дунавске тамбураше).za sajt

Да погледате албум са овог излета, кликните.....ОВДЕ

 

Povelja jun 18

 У суботу и недељу, 16/17. јуна 2018. били смо на предивном излету. Посетили смо мистериозну планину РТАЊ, а имали смо више него љубазне и гостопримљиве домаћине Милену и пра Милана од Лужице и екипу вредних момака. Они су (као што смо ми "освојили" наш ХРАМ КУЛТУРЕ у Бежанији) ушли у бивши Соколски дом и за кратко време урадили доста на уређењу тог простора.

Ови велики подухвати (наш и њихов) учинили су то да смо се ми побратимили управо у Соколском дому (наше удружење и удружење "Ртањ добре наде").

У некадашњој свечаној сали Соколског дома (који се сада уређује) домаћини су нам припремили топлу добродошлицу, а пра Милан од Лужице, који је иначе докторирао на Сорбони, је на себи својствен начин, поздравио присутне. У програму, који је специјално овом приликом за нас приређен, учествовали су песници из Зајечара, оперски певач (у пензији) Зоран Јовановић ... а са наше стране Миле Кајгана је отпевао бежанијску незваничну химну и химну ФК "Бежанија", а Олгица нам је рецитовала чувену песму о Сланини (сремачког песника Проке).

Током викенда посетили смо Бољевац и њихову туристичку организацију, који су нас путем својих водича упознали са бурном прошлошћу овог краја у коме се одиграла и чувена Тимочка буна. Посетили смо и Лазареву пећину.

Због временских услова нисмо организовали одлазак на врх РТЊА, али ћемо се вратити на ту планину и попети се на њен врх Шиљак.

Ако желите да погледате албум са излета кликните ........... ОВДЕ

 

У суботу, 28.04.2018. били смо на излету, и том приликом посетили Бачку Паланку, Карађорђево, Бач и манастир Бођани. Провели смо диван дан, јер је време било лепо а имало је шта и да се види. Посебан доживљај је био посета манастиру Бођани и обилазак тврђаве Бач.

Izlet Bac

Ово је био осми излет који је организовало наше удружење. Следећа дестинација ће бити РТАЊ почетком јуна, а крајем јуна крстарићемо ЂЕРДАПОМ.

Да погледате албум са овог занимљивог излета кликните .........ОВДE

 

 За викенд (01./02. јул 2017.) били смо на дводневном излету, и том приликом обишли Сурдулицу и боравили на Власинском језеру. Посетили смо и манастир пресвете Богородице (из деветог века).  На једном од својих путовања, манастир је посетио и Свети Сава.

Vla 2017

Провели смо два незаборавна дана а како је то изгледало можете погледати у албуму са излета, ако кликнете................ОВДЕ

Напомена: У албуму је направљен лапсус у вези поменутог манастира, па пише да је то манастир из 90. века.

 

У суботу, 20.05.2017. обишли смо Музеј на отвореном (Сирогојно), Стопића пећину и Ужице. Имали смо част да нам водич кроз пећину буде Проф. Др. Раденко Лазаревић, човек који је откривао и уређивао пећину и који је данас у 95-ој години живота. Он је изразио жељу да иде на наш следећи излет који се организује у другој половини јуна, а иде се на Власинско језеро.

sirogojno 2017

Ако желите да погледате албум... кликните  ОВДЕ

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0273389
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
125
288
1642
1066
3125
5024
273389

Forecast Today
240

15.62%
17.53%
9.09%
20.36%
0.26%
37.13%

Vaša IP adresa: 54.221.9.6
© 2018 Сајт уређују З.Матијашевић, Д.Гогић и Б.Јојић . Сва права задржана.