У последњем колу Прве фудбалске лиге Србије Бежанинци су у четвртак, 31.05.2018 остали непоражени у "Земунелу". Против солидне екипе ФК "Телеоптик" крајњи резултат је био 0:0. Овим резултатом ФК "Бежанија" је завршио првенство у горњем делу табеле, а пролећни резултати показују да су Бежанинци, после ФК "Пролетер" из Новог Сада, најбоља екипа.

telept bez                                                     Детаљ са утакмице у Земуну (по несносној врућини)

ФК "Бежанија" из године у годину показује да је стабилан прволигаш и није искључено да се на јесен упусти у борбу за пласман у највиши ранг наше државе.

Иначе, ФК Бежанија је један од најстаријих клубова у Србији, јер ће за три године бити стогодишњак.

 

Позивамо све Бежанинце и комшије, љубитеље фудбала да у недељу, 27.05.2018. дођу на стадион крај цркве (CHURCH PARK STADIUM), јер је тога дана сеоска слава ДУХОВИ. У 14:30 игра се утакмица "Меморијал Бошка Шљивара-Тенте", а састају се бежанијске школе "Ракић" и "Стерија". По додели пехара, одвијаће се културно-уметнички програм: ФОЛКЛОР и ПЕСМА.

tenta

Ова манифестација се одвија у оквиру пројекта "Два века културног наслеђа Бежаније",  усвојеног од градског секретаријата за културу.

 

Некада су играли заједно у свом вољеном клубу, а данас после више деценија и даље се окупљају уз гитаре и песму. Овог пута, то је било, традиционално, у дивном амбијенту у башти куће Зарета Пејовића у Сурчину. Били су следећи ветерани: Миле Кајгана, Зоки, Заре, Ричи, Бледи, Љуба, Дека, Стева Шињел, Стева Нецер.... kod zareta                                         Зоки, Бледи, Заре и Љуба                   Стева и Кајгана забављају даме

Ово пријатељство траје око 50 година и не види му се крај.  Може се само замислити колико су њихове девојке (касније супруге) биле запостављене. Колико је одиграних утакмица, колико "трећих полувремена" и теревенки за све ове фудбалске године. И зато последња окупљања су увек уз присуство њихових "лепших половина".

 

Марко (2005) и Душан (2007), чланови џудо клуба "Црвена Звезда", су изузетно талентовани џудисти. Марко је у својој категорији (млађи пионири) првак Београда и други у Србији. а млађи брат Душан је као старији полетарац освајач многих медаља и на међународном такмичењу (сребрна медаља).

Сви 2 z

Интересантно је да су Марко и Душан праунуци Милана Кајалића Кајгане, нашег легендарног Бежанинца, који je подједнако добро свирао гитару, лупао бубњеве, певао, играо фолклор, био изврстан гимнастичар и изводио бравурозне скокове у воду, а изнад свега био и најбољи голгетер ФК "Бежанија" свих времена.

Некада су играли заједно у свом вољеном клубу, а данас после више деценија и даље се окупљају уз гитаре и песму. Овог пута, у просторијама ФК "Бежанија", били су следећи ветерани: Миле Кајгана, Којица, Зоки, Влада дебели, Заре, Цвек, Ричи, Бледи, Жеци, Таци, Деда, Бузге, Ранко...

Vet 17 11

Ово пријатељство траје око 50 година и не види му се крај.  Може се само замислити колико су њихове девојке (касније супруге) биле запостављене. Колико је одиграних утакмица, колико "трећих полувремена" и теревенки за све ове фудбалске године. И зато сва идућа окупљања, такав договор је пао, биће уз присуство њихових "лепших половина".

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0264407
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
62
183
232
1844
4200
11037
264407

Forecast Today
168

15.68%
17.16%
9.04%
20.95%
0.27%
36.90%

Vaša IP adresa: 54.158.52.166
© 2018 Сајт уређују З.Матијашевић, Д.Гогић и Б.Јојић . Сва права задржана.