Уочи међународног Дана жена, у среду, 07.03.2018. организовали смо вече у част дама (Бежанинки и наших гошћи) - дружење са пригодним програмом.

Baner 07 03

Да погледате албум са ове дивне вечери кликните ....ОВДЕ

 

У суботу, 27.01.2018. у основној школи "Милан Ракић" одржана је свечаност посвећена Светом Сави. На почетку је отпевана химна Св.Саве ("Ускликнимо с љубављу светитељу Сави..."). Затим је бежанијски парох Андрија Вукчевић одржао молитву заједно са ученицима који су изговорили "Оче наш..." Уследио је програм који је одушевио бројне посетиоце. Не зна се да ли су успешнији били чланови хора, фолклорне скције или ученици нижих разреда (ми мислимо да су они били звезде ове дивне приредбе). Права је штета што школа нема неку велику салу за овакве манифестације, јер је интересовање публике (родитеља и гостију) било огромно.

Rakic Sveti

На овој дивној приредби међу гостима били смо и ми из удружења (З.Матијашевић, Ф.Фабијанец и Д.Гогић). После приредбе, за госте, приређена је закуска. Ми из удружења захвалили смо директору ове школе, Д. Витомировићу, што смо били део ове свечаности и рекли му да треба да буде поносан на свој колектив и ученике. Посебно смо одали признање професоркама Музичког и вероучитељима... 

 

У суботу, 13.01.2018. организовали смо Дочек Српске Нове Године у нашем храму културе "Бежанија". Опет смо (Волга, Бане, Зоки, Фрања, Кокан, Цвек, Ранко, Соња, Душанка, Моца, Нада, Олгица...) чистили, прали, изводили столарске радове, улепшавали овај простор да би обезбедили услове за овај дочек.

Docek 13

У необичном амбијенту, са драгим људима (око 60 присутних), одличном храном, специјалитетима бежанијских домаћица (пецива, колачи, штрудле...) уз песму (Кајгана,  Зоран и Стева) и игранку, шаљиву томболу, избор МИС вечери... могло је да буде само весело и незаборавно. Сигурно је да ће се ово памтити и да ћемо идуће године, за Дочек..., бити опет заједно.

Некада је Бежанија имала свој Дом културе и ту су се одржавале разне манифестације (песничке вечери, позоришне представе...), а најпопуларније су биле игранке на којима је увек на бини био наш легендарни Милан Кајалић Кајгана (било као певач, гитариста или бубњар). И ево, 50 година касније, опет смо били заједно са Кајганом и некадашњу атмосферу из старог Дома културе пренели у овај наш (нови) храм културе. Идеја је да се на сличан начин организује окупљање  и дружење бар једном месечно, уз, наравно организовање нових и нових културних манифестација. У плану су: Песничко вече Владе Канића, Ретроспективна изложба Милована Видака, организовање позоришних представа, концерти, учешћа ученика основних школа ...  

Kajg i Mira

 Ако желите да погледате албум са ове незаборавне вечери..... кликните   ОВДЕ

 

У понедељак, 25.12.2017. у ресторану "Пословни клуб - Кошутњак" дружили су се они чланови нашег удружења који су били на излетима у 2017-oj години.

Naslov 2017

Као што смо вас обавестили, од пролећа 2016. наше удружење је почело са организовањем излета по нашој лепој Србији. У 2017-ој смо били у Ваљеву и Шапцу, на Златибору, Сирогојну и Ужицу и на Власинском језеру и Сурдулици. У 2018-ој години планирамо да обиђемо Апатин и Бач, Ртањ, да крстаримо Ђердапом, да идемо на неку од берби грожђа и да обиђемо Свилајнац и околину.

Ако желите да погледате албум са овог дружења кликните...... ОВДЕ

 

 

У суботу, 30.09. на Јоциној Ади (плац Банета Ћаленског) одржана је пета - јубуларна - пасуљијада. У пасуљу (оранија од 70 литара) уживало је близу 100 Бежанинаца и њихових гостију. Међу присутнима, поред активних чланова нашег удружења, били су и фудбалски ветерани Ф.К. "Беажанија" као и они који су се дружили са нама на бројним излетима, које смо организовали у последње две године.

Svi pasulj

                                                                                       За време ручка

Да погледате како је то све изгледало кликните    .......  ОВДЕ

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0273593
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
329
288
1846
1066
3329
5024
273593

Forecast Today
312

15.62%
17.55%
9.09%
20.34%
0.26%
37.14%

Vaša IP adresa: 54.234.13.175
© 2018 Сајт уређују З.Матијашевић, Д.Гогић и Б.Јојић . Сва права задржана.